vrijdag 11 juli 2014

Een eigen domeinnaam en een ander blogadres!

Bloggen is zo langzamerhand een onderdeel van mijn leven geworden.
Het begon heel aarzelend met de #50books vragen. Daarna ging ik meedoen aan de foto-opdrachten van #35dagenanderskijken in de zomer van vorig jaar en stelde ik mezelf tot doel bij iedere foto-opdracht ook een blog te schrijven. Ik had geen idee of ik dat kon, schrijven over onderwerpen die ik niet zelf bedacht.

En wat was dat leuk!
Ik blogde over groente uit de volkstuintjes, over de fiets van Paula en over het noodweer dat in tien minuten de omgeving veranderde. Ik blogde op Ameland, op de ferry naar Zweden, in Zweden en weer thuis in mijn eigen tuin. Leerde foto's toe te voegen en ben dat blijven doen. Het was stimulerend en ik kreeg er steeds meer plezier in.

Ook merkte ik dat het op deze manier schrijven me hielp bij het structureren en verwerken van alles wat er met me gebeurde en dat was heel veel.

Ik besloot nl. te stoppen met werken, kreeg mijn tweede nieuwe heup, verloor een van mijn beste vriendinnen en begon aan mijn Nieuwe Leven. Best veel!
En behalve dat het schrijven zelf me hielp was het heel bijzonder om zoveel mooie reacties te krijgen.
En nieuwe mensen te leren kennen via de social media.

Door contacten met andere bloggers kwam ik er achter dat Blogger, het programma dat ik gebruik, op een gegeven moment oude bloggen niet meer opslaat. Dat vond ik jammer, ze zijn me dierbaar! Dacht er dan ook over om alles te kopiëren en in Word op te slaan maar wat een gedoe!
Ik heb al een tijdje via twitter, mail en Facebook contact met Irene. Irene is een professionele blogger maar dat niet alleen, ze weet alles van programma's en is een expert in WordPress, een professioneel blogprogramma. En dat niet alleen, ze is altijd bereid om te helpen.
Je kunt haar op Twitter vinden via @purepixelpassie

Dus gisteravond klom ik over mijn drempel en belde Irene. Binnen een half uur was ik in het bezit van een eigen domeinnaam en dus van een eigen website! En daarmee zou Irene voor mij aan de gang gaan. Wie schetst mijn verbazing dat ik vanmorgen om negen uur een tweet kreeg met de vraag hoe ik mijn nieuwe website vond - ongelooflijk!

En dus is dit mijn laatste blog onder Liesbeth5.blogspot.nl.
Natuurlijk blijft het een Ontdekkingsreis en blijf ik waarnemen met nieuwe ogen met dank aan Marcel Proust. Dat verhuist 'gewoon' mee.Wil je me blijven volgen (en dat hoop ik natuurlijk) dan zul je even een ander adres moeten invoeren. Abonneren via de mail kan nog steeds en er kan veel meer dus kom eens kijken op die nieuwe site. Ik moet nog veel leren maar ik denk dat het wel gaat lukken.
En bij vragen?
Bij vragen is Irene er gelukkig, dank!

Een Nieuw Leven en een eigen domeinnaam, hoe mooi wil je het hebben?9 opmerkingen:

 1. Whajo.. weer zo'n mooie stap. Een hele mooie virtuele stap! Wat ik zie, is een heel persoonlijke site. Je eigen naam als merknaam. Gaaf!

  Gelukkig is Irene altijd achter de hand. Een WordPress Kanjer van Formaat. Heel veel plezier met het nieuwe knutselen. Ik volg je graag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! En ja, zonder Irene was het in 2020 nog niet klaar geweest!

   Verwijderen
 2. Wow, jij gaat met reuzenstappen. Een eigen website. Van Harte Gefeliciteerd en vooral succes gewenst. Ik hoop wel dat we elkaar kunnen blijven volgen. Je zult niet de eerste zijn die meldt op mijn blog niet meer te kunnen reageren.
  Geen idee hoe dat komt. Ik doe niet aan Twitter dus ik kan het jouw Irene niet vragen. Zo nu eerst je adres omzetten. Bij mij werkt het linkje niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank! Vind het heel spannend :-)
   Irene heeft iets aangepast zodat het bij jou ook goed moet gaan. Hoor graag of dat ook zo is!

   Verwijderen
 3. Wat mooi! Van harte gefeliciteerd met je eigen webstek! Ik vind het nog altijd een eer dat ik van de eerste stappen getuige mocht zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat jammer. Het lijkt erop dat ik een van de weinige mensen ben die wel alles met blogger kan. En al mijn berichten sinds 2006 zijn er nog steeds dus dat die zouden verdwijnen, is voor mij nieuw.
  Wordpress is via RSS altijd even een crime om goed te kunnen volgen. Ook een reden waarom ik persoonlijk geen enkele neiging heb om daar naar over te stappen.
  Maar natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen wensen en zoek je op internet dat wat het beste bij jou persoonlijk past. Dus natuurlijk: Van harte gefeliciteerd met deze nieuwe stap en ik ga mijn best doen om je te blijven volgen want je bent zeker de moeite waard!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je reactie!
   Dankzij Irene is het tot nu toe iedereen gelukt om hun mailadres in te brengen en de neiuwe blog te ontvangen. Dat bleek vroeger nog wel eens lastig maar nu niet meer.
   Vind het fijn dat je me wil blijven volgen! Hoop dat het gaat lukken.

   Verwijderen
 5. Dat Google oude blogberichten verwijderd is ook nieuw voor mij. Het kan zijn dat Google de stekker uit Blogspot haalt, maar dat geven ze ruim van te voren aan. Het voordeel van Blogger is dat het van Google is en goed samenwerkt met Picasa. Met Wordpress zijn er wel veel meer mogelijkheden dan met Blogger. Voorlopig blijf ik ook nog wel op Blogger zitten. Je bent dus echt niet de enige Niek :-).

  Liesbeth, Irene heeft het goed gedaan. Alle oude blogposten en foto's mee, dus G E F E L I C I T E E R D !!!!

  BeantwoordenVerwijderen